Archief - februari 2015

Para-Sport Report gaat een partnerschap aan met de Para-Sport Foundation

logoweb

Sinds 1 februari 2015 bundelen Para-Sport Report en de Para Sport Foundation hun krachten om gezamenlijk de paralympische sport beter op de kaart te zetten. Het doel van Para Sport Report is bekend, verslaglegging en het algemeen bekend maken van de gehandicaptensport. De Para Sport Foundation gaat een stapje verder, het geven van informatie is namelijk niet genoeg om alle doelen te realiseren.

Lees meer

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

Internationale tennissmeltkroes in Rotterdam

IMG_7589

Voetballers, tennissers, atletieksprinters, Formule 1 coureurs en basketballers worden gezien als de grote sterren van de internationale sport. Schier onbereikbaar en onaantastbaar gaan zij door het leven en hoppen in het geval van de toptennissers van vijfsterrenhotel naar vijfsterremhotel en zijn alleen tijdens handtekeningensessie en fotomomenten aan te raken voor hun fans. Dat is het beeld van de wereldtop in het zicht van de camera en het grote publiek.

Lees meer

Talentvolle Argentijn Gustavo Fernandez wint ABN AMRO World Wheelchairtennis Tournament

IMG_7626

Het zevende ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament heeft een Zuid Amerikaanse winnaar opgeleverd. De 21-jarige Argentijn Gustavo Fernandez trokt de finale, die alleen in de tweede set echt spannend was met 6-0 3-6 6-1 naar zich toe.De rijsende ster van het internationale rolstoeltennis volgt de in Rotterdam afwezige Japanner Shingo Kunieda op als toernooi winnaar.

Onder het toeziend oog van een goed gevuld court 1 in Ahoy Rotterdam kwam de Argentijn in de eerste set tegen zijn Belgische tegenstrever Joachim Gerard nauwelijks in de problemen en hoefde geen game af te staan. Gerard, die in de eerste set niet uit de verf wilde komen, speelde in het eerste bedrijf hoofdzakelijk tegen zichzelf en deed middels Franse scheldkanonades en slaande rackets verslag van zijn privé strijd.

In de tweede set wist de Waal zijn frustraties echter om te zetten in positieve energie en troefde de Argentijn in de eerste drie games van de set met sterk tennis af. Hoewel Gustavo Fernandez het initiatief gaandeweg terug wist te pakken, was het fundament voor de setwinst voor de Belg al gelegd 6-3.

De allesbeslissende derde set van de eindstrijd begon dan ook hoopgevend en het steeds van plaats wisselende publiek maakte zich op voor een spannende ontknoping van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament. Fernandez had echter andere plannen en brak bij 3-1 definitief door de service van Joachim Gerard en kon de champagne koud zetten. Met enkele mooie punten freewheelde Fernandez na drie matchpoints naar de overwinnaarsschaal, die hij kreeg uitgereikt door ABN AMRO topman Gerrit Zalm.

Het was een lange reis voor de uit Rio Tercero afkomstige Fernandez. ‘Het was een lange reis van huis, maar ik ben blij dat ik hier ben. Ik ben blij dat ik heb gewonnen.’

‘Sfeer ABN AMRO World Wheelchairtennis Tournament is uniek’

IMG_7589

Alfie Hewett (17) is een van de grootste rolstoeltennistalenten van de wereld. De Engelsman uit Norwich werd vorig jaar wereldkampioen bij de junioren en staat momenteel negentiende op de wereldranglijst. Deze week maakt de winnaar van de Cruyff Foundation Junior Masters 2014 voor de tweede keer zijn opwachting in Ahoy Rotterdam voor het ABN AMRO World Wheelchairtennis Tournament.

Wat vind je van het ABN AMRO World Wheelchairtennis Tournament?

‘Ik vind het een fantastisch toernooi. De sfeer hier is fantastisch en er komt veel publiek bij het rolstoeltennis kijken. Dat zie je bijna nergens op de wereldtour. Ook de integratie met de tennissers van het ATP toernooi maakt het natuurlijk speciaal. Het is uniek om zo dichtbij topspelers als Andy Murray, Stanislas Wawrinka en Tomas Berdych te kunnen zijn. Alle spelers zitten ook in hetzelfde hotel. We zien elkaar bij het ontbijt.’

Alfie Hewett versloeg in de eerste ronde zijn landgenoot Marc MacCarroll, de nummer elf van de wereld, met 6-3 6-3 en treft in de kwartfinale de als vierde geplaatste Belg Joachim Gerard, zijn dubbelpartner tijdens het ABN AMRO World Wheelchairtennis Tournament.

Wat wil je bereiken deze week?

‘Natuurlijk zou ik het toernooi graag willen winnen, maar dan moet ik afrekenen met hele goede spelers. Dat zit er voor mij op dit moment nog niet in denk ik. Wat ik deze week vooral wil is goed spelen, m’n best doen en veel ervaring op doen. Gelukkig kan dat met Joachim Gerard als partner in het dubbelspel deze week.’

De zeventienjarige hoopt dit jaar zijn eerste Grandslamtoernooi te spelen, maar staat te laag op de wereldranglijst om direct deel te nemen. Een goede klassering in Rotterdam levert de nodige punten op en breng een dergelijk doel dichterbij.

Welk groot toernooi hoop je dit jaar te mogen spelen?

‘Ik wil heel graag meedoen aan Wimbledon dit jaar, maar dan moet ik nog veel punten scoren voor de wereldranglijst, maar hoop een wildcard om toch mee te mogen doen.’

Alfie Hewett komt tijdens het ABN AMRO World Wheelchairtennis Tournament in ieder geval nog twee keer op de baan. Allereerst vanmiddag vanaf 16.00 in de kwartfinale van het enkelspel tegen Joachim Gerard en vanaf 19.00 in het dubbelspel met Joachim Gerard tegen Stefan Olsson en Nicolas Peifer.

Beide partijen zijn net als alle wedstrijden van het ABN AMRO World Wheelchairtennis Tournament live te volgen via de livestream www.abnamrowtt.nl/wheelchair/live-stream