10356253_718061684987175_6597581954256432734_n

Van onze verslaggeefster: Gina M. Hakkert

SCHOORL – Para-Sport Report heeft zijn eerste prijs binnen. Para-Sport Report oprichter en reporter Jan Willem Buijs werd afgelopen weekend verkozen tot ‘Aangepaste sporter van het Jaar 2013-2014 in de gemeente Bergen. In theater De Blinkerd kreeg de journalist-hardloper de voorkeur boven Jessie Tik en Martijn Swart.

De jury met onder anderen Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor roemde Buijs om zijn inzet voor de gehandicaptensport in Nederland. ‘Jan Willem heeft een bewonderenswaardige ambitie om het paralympisch sporten naar een hoger plan te tillen. Dit doet hij niet alleen door als reporter te werken, maar ook door zelf te presteren op het NK Atletiek en in internationale wedstrijden. Een sporter die prachtresultaten neerzet en een voorbeeldfunctie in de paralympische sport heeft’, aldus de jury.

Buijs zelf is verguld met zijn uitverkiezing. ‘Het is een mooie waardering voor mijn sportprestaties de afgelopen jaren. Maar zie het vooral als een stimulans om door te gaan met mijn werk voor parasportreport.com en de Para-Sport Foundation. Het is een compliment dat de jury mij een voorbeeldfunctie toedicht.’

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

Over auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jan Willem Buijs

1989 - Amsterdam – Halfzijdig verlamd, maar niet verlamd door het leven – Heb een grote passie voor sport, de paralympische in het bijzonder. Wil graag helpen de paralympische sport naar een hoger plan te tillen – Ambitieuze journalist- Hardloper

1 ReactieLaat een reactie achter

  • Hi, Jan Willem, wir sind ja ganz überrascht, dass du diesen Preis bekommen hast. Ganz herzliche Glückwünsche dazu von Rani, Gerd und natürlich auch Frizzi.
    Wir sehen uns bald.

Laat een reactie achter

We houden je e-mail adres geheim. Verplichten velden zijn gemarkeerd als *