Archief - oktober 2015

Gouden dubbelslag voor Marlou van Rhijn

IMG_7014

Een super sportjaar met een super einde. Marlou van Rhijn haar beste sportjaar tot nu toe afgesloten met de wereldtitel op de 100 meter. Van Rhijn snelde in een nieuw wereldrecord 12.80 naar haar vierde wereldtitel. In haar kielzog liepen Marlène van Gansewinkel en Fleur Jong in geweldige nieuwe persoonlijke records naar de vierde en zesde plaats. Van Gansewinkel en Jong, beiden medaillist dit WK, sluiten hun gedenkwaardige wereldkampioenschap met glans af.

Lees meer

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

Marlou van Rhijn trots op Amsterdamse sportvrouw nominatie

IMG_7014

Topsport Amsterdam kiest tijdens het jaarlijkse gala de beste sportman en sportvrouw van de stad. De titel paralympisch sporter van het jaar wordt in Amsterdam niet uitgereikt. Is dat erg? Nee, helemaal niet zelfs, in Amsterdam doen de Paralympiërs gewoon mee om de titel beste sportman of beste sportvrouw en zijn daarmee een voorbeeld voor het Sportgala van NOC*NSF. Marlou van Rhijn won de Fanny voor beste sportvrouw van Amsterdam in 2012 en is ook dit jaar weer genomineerd.

Lees meer

Margriet van den Broek zet 5.000 meter op de kaart in Nederland

IMG_2512

Margriet van den Broek is met afstand de kilometervreter van Doha 2015. De WK-debutante verscheen in het Suhaim Bin Hamed Stadium op alle afstanden in de T54-klasse aan de start en won twee bronzen medailles. Vanavond sluit zij haar toernooi na acht dagen onafgebroken competitie af met de finale van de 5000 meter. Een afstand die in paralympisch Nederland nog niet op de kaart, maar wel ontzettend uitdagend is.

Lees meer