IMG_7238

Net als in Amsterdam begrijpen ze ook in de regio Rotterdam-Rijnmond dat je succesvolle para-sporters als Sportvrouw van het Jaar moet nomineren.

Zwemster Lisette Teunissen (29) pakte dit jaar bij het WK Zwemmen in Glasgow twee gouden medailles. De zwemster uit Capelle aan den IJssel was de sterkste op de 100 meter vrije slag en de 50 meter rugslag. Beide titels werden binnengezwommen in een nieuw wereldrecord.

Teunissen, paralympisch kampioen op de 50 meter rugslag, heeft sowieso een telraam nodig om al haar wereldbesttijden bij te kunnen houden. Zoveel zwemt zij er.

Bij het ONK kortebaan in Tilburg, vorig weekend, voegde de rechtenstudent maar liefst negen wereldrecords toe aan haar imposante verzameling.

Lisette Teunissen is samen met waterpolo-talent Maud Megens en judoka Marhinde Verkerk voor de Sport Award beste sportvrouw. Teunissen lijkt goede kansen te hebben, omdat zij als enige van de genomineerden wereldkampioen geworden is.Megens pakte met het Nederlands team zilver op het WK Waterpolo en Verkerk brons op het WK Judo.

Aan support ontbreekt het de zwemster in ieder geval niet. Veel van haar Facebook-vrienden hebben een stemactie op touw gezet.

Ook wij van Para-Sport Report willen dat Lisette er met de award vandoor gaat. Stemmen op www.desportawards.nl . Stemmen kan tot 30 november.

De Sport Awards worden 7 december in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam uitgereikt.

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

Over auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jan Willem Buijs

1989 - Amsterdam – Halfzijdig verlamd, maar niet verlamd door het leven – Heb een grote passie voor sport, de paralympische in het bijzonder. Wil graag helpen de paralympische sport naar een hoger plan te tillen – Ambitieuze journalist- Hardloper

1 ReactieLaat een reactie achter

Laat een reactie achter

We houden je e-mail adres geheim. Verplichten velden zijn gemarkeerd als *