Archief - december 2015

Sportieve broccolisoep tegen spierpijn

IMG_2743

Kitchen Nightmares van de Schotse sterrenchef Gordon Ramsay is vermakelijke zendervulling op de vroege avond van RTL5 na het avondeten. Een lachopwekkend digistief van lege restaurants, vies eten en slechte koks, waarin topchef Gordon Ramsay met Michelinsterrenrestaurants over de hele wereld probeert het bijna gezonken schip tijdelijk vlot te trekken.

Lees meer

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

Ronald Hertog Airmiles sparend naar Rio 2016

IMG_8006

De laatste dagen van 2015 tikken weg, voor atleet Ronald Hertog (26) was dit jaar een bijzonder sportjaar. De verspringer sprong niet alleen naar het zilver tijdens het WK Para-atletiek in Doha, maar belangrijker nog Hertog versloeg voormalig vicewereldkampioen Ignisious Gaisah op het ASICS NK Atletiek in het Olympisch Stadion en greep als eerste Nederlandse para-atleet een nationale titel. Een weergaloze stunt met mooie vooruitzichten voor het paralympisch jaar 2016.

Lees meer

Jiske Griffioen Paralympiër van het Jaar

IMG_2765

Rolstoeltennisster Jiske Griffioen heeft haar succesjaar 2015 bekroond met de Jaap Eden Award voor Paralympiër van het Jaar. De 30-jarige Woerdense kreeg de prijs uit handen van Prinses Margriet, beschermvrouwe van de paralympische sport en erelid van het Internationaal Paralympisch Comité. Griffioen, al vele jaren actief in de top van het rolstoeltennis, wint de Nederlandse sportprijs voor het eerst.

Lees meer

Jiske en Marlou licht favoriet voor eretitel

Paralympisch Nederland trekt net zoals alle anderen sporters en genodigden over de rode loper van het NOS|NOC*NSF Sportgala 2015. Para-Sport Report trof genomineerde Alyda Norbruis en para-sportkenner Marc de Hond op de rode loper in het RAI Theater in Amsterdam. Wielrenster Alyda Norbruis wil graag winnen en Marc de Hond voorspelt een close finish tussen atlete Marlou van Rhijn en rolstoeltennisser Jiske Griffioen.

Lees meer