Archief - februari 2016

Fryslân boppe in de para-sport

IMG_7714

Friesland heeft een grote traditie aan olympisch kampioenen, denk aan turner Epke Zonderland en schaatsers Ids Postma, Jorrit Bergsma en Sven Kramer. In het paralympisch jaar 2016 zou het zomaar kunnen dat daar veel paralympische sporters bijkomen. Friesland heeft grote troeven voor Rio 2016 binnen de provinciegrenzen. Para-Sport Report stelt ze aan je voor.

Lees meer

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

Verrassende finale toont topniveau ABN AMRO WWTT

IMG_7589

Droomfinale op droomfinale kon vooraf aan het toernooi worden voorspeld.
Maar zoals zo vaak is de werkelijke finale een hele andere en verrassende. Van de topfavorieten op voorhand slaagde alleen de Schot Gordon Reid erin de eindstrijd te halen. Zijn tegenstander? De ultieme outsider Stefan Olsson uit Zweden.De regerend paralympisch kampioen dubbelspel hield officieus wereldkampioen Joachim Gerard uit België eenvoudig uit de finale.

Lees meer

Rolstoeltennissers houden ABN AMRO WTT op niveau

IMG_7605

De spreekwoordelijke donkere wolken boven het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam lijken voorzichtig op te trekken. Na een dramatische reeks afzeggingen: Roger Federer, Nick Kyrgiakos, Richard Gasquet en ’s werelds beste rolstoeltennisser Shingo Kunieda en de gebruikelijke vroege exits van Robin Haase en Thiemo de Bakker lijken de rolstoeltennissers van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament het tij voorzichtig te keren.

Lees meer