Archief - maart 2016

Tafeltennisster Melissa Tapper op Paralympische én Olympische Spelen

IMG_0238 2

Het is weer gelukt. Ook bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro doet tenminste één paralympische sporter mee. De Australische tafeltennisster Melissa Tapper is er in geslaagd zich via het Australisch-Oceanisch Olympisch kwalificatietoernooi te plaatsen voor de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro in augustus. De nummer vier van de wereld in het para-tafeltennis plaatste zich eerder als voor de Paralympics en heeft zodoende een mooie sportzomer voor de boeg.

Lees meer

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

NTB op zoek naar nieuwe paralympische alleskunners

IMG_7258

Het is misschien wel de sport der sporten en debuteert deze zomer op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro: Triathlon, de sport die drie olympische en paralympische oersporten verenigd. Zwemmen, wielrennen en atletiek. Wie de combinatie van deze het beste beheerst zal kans hebben op een medaille. Nederland heeft met onder anderen Saskia van den Ouden, Geert Schipper, Joleen Hakker, Sjaak van den Berg en Jetze Plat sterke atleten in huis, maar de Nederlandse Triathlon Bond NTB wil meer en gaat op talentenjacht voor het WK Para-triathlon in havenstad Rotterdam deze zomer.

Lees meer

Para-dressuur met vijf ruiters naar Rio 2016

IMG_0238 2

De Nederlandse paradressuurruiters zijn misschien wel de sterkste Nederlandse selectie binnen Paralympic TeamNL. De goede prestaties van de Nederlandse ruiters en amazones in internationale topwedstrijden zijn ook bij de internationale paardensportbond (FEI) niet onopgemerkt gebleven. Nederland mag een extra combinatie van ruiter en paard inschrijven voor het paralympisch concours in Rio de Janeiro. De KNHS mag nu maar liefst vijf combinaties inschrijven.

Lees meer