Archief - april 2016

Para-kampioen Zahra Nemati vlaggendraagster bij Olympische Spelen

Achtergrondfoto_parasportreport.com

Paralympiërs op de Olympische Spelen, het blijft een bijzonder fenomeen, dat verrassend genoeg steeds gewoner wordt. Sterker nog de deelname van Oscar Pistorius aan de Olympische én Paralympische Spelen in Londen, vier jaar geleden, was verre van uniek. Enkele gingen hem al voor en ook in Rio de Janeiro treden paralympische sporters in zijn voetsporen.

Lees meer

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

Paralympische Road to Rio in interessante quotes

IMG_0238 2

Afgelopen maandag, 11 april, organiseerde docenten verbonden aan de faculteit gezondheid, voeding en sport van de Haagse Hogeschool het buitengewoon interessante symposium: Paralympische Road to Rio. Een goedgevulde middag over ontwikkelingen binnen de nationale en internationale paralympische sport richting de Paralympics in Rio de Janeiro in september. Natuurlijk was ik er als Para-Sport Reporter ook bij en deel graag wat interessante quotes met jullie.

Lees meer

Zijderveld en Van de Voort drukken hun stempel bij Swim Cup

IMG_7242

Zwemmers Chantalle Zijderveld (15) en Olivier van de Voort (18), wereldkampioen 100m schoolslag en vice-wereldkampioen 100m rugslag, zij beiden al zeker van deelname aan de Paralympics in Rio de Janeiro. Dat neemt echter niet weg dat beiden zwemmers tijdens de Swim Cup in Eindhoven, deze week, willen laten zien al vroeg in het paralympisch jaar in topvorm te steken.

Lees meer

‘Paralympisch’ tandemwielrennen tot 1972 olympisch

IMG_8330

Larissa Klaassen en haar pilote Haleigh Dolman kroonden zich deze maand tandem wereldkampioen op de tijdrit en hebben met de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro aan de horizon goede kansen op een medaille. Als regerend wereldkampioenen staat het jonge tandemduo op ieders favorietenlijstje, in een sport die niet altijd alléén paralympisch is geweest.

Lees meer