IMG_7185

Met een kleine kern van slechts vier zwemmers reisde bondscoach Mark Faber op 28 april af naar Funchal op het Portugese eiland Madeira, waar het Open Europees Kampioenschap Zwemmen met het oog op de Paralympics werd gehouden.

Een dikke anderhalve week later stappen zwemmers Chantalle Zijderveld, Liesette Bruinsma, Marc Evers en Thijs van Hofweegen met maar liefst veertien medailles, 6 goud, 2 zilver en 6 brons, in de koffer terug naar Nederland. De jonge Liesette Bruinsma, de afgelopen tijd al goed voor vele wereldrecords, zwom tijdens haar internationale debuut afgetekend naar drie Europese titels. Chantalle Zijderveld verdedigde in Funchal voor het eerst in haar carrière een grote titel en met succes, de Zwijndrechtse is een klasse apart op de 100 meter schoolslag en greep verrassende bronzen plakken op de 50 en 100 meter vrije slag.

Thijs van Hofweegen, debutant en Rio-ganger, neemt twee bronzen medailles mee naar het trainingskamp in het Hongaarse Debrecen. De gepokt en gemazelde paralympisch en wereldkampioen Marc Evers zwom naar twee Europese titels.

Weten wie de anderen Nederlandse zwemmers voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro bekijk hier de teampresentatie door zwemkronikeur Jos van Kuijeren.

 

 

 

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

Over auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jan Willem Buijs

1989 - Amsterdam – Halfzijdig verlamd, maar niet verlamd door het leven – Heb een grote passie voor sport, de paralympische in het bijzonder. Wil graag helpen de paralympische sport naar een hoger plan te tillen – Ambitieuze journalist- Hardloper

Laat een reactie achter

We houden je e-mail adres geheim. Verplichten velden zijn gemarkeerd als *