IMG_0238 2

Atlete Vanessa Low zit in zak en as. De Duitse wereldkampioene en wereldrecordhoudster verspringen is haar blades kwijt. Op een onbewaakt moment tijdens de IPC Athletics Grand Prix in het Amerikaanse Arizona zijn haar sprintbenen gestolen. Een drama op weg naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro over een kleine vier maanden.

De diefstal is desastreus voor de atlete van Bayer Leverkusen aangezien zij geen reserve blades heeft en kostbare trainingsuren mist. Blades worden op maat gemaakt en zijn daarom waardeloos voor dieven. Een nieuw paar sprintbenen kosten haar een fortuin, alleen het kniegewricht van de prothese kost al €5300. De atlete startte vorig jaar al een crowdfundactie om een duizelingwekkende €35.000 bij elkaar te krijgen voor een reservepaar, maar de actie is na de laffe diefstal in Arizona van grote urgentie geworden.

De crowdfunding heeft sinds het bekend worden van de diefstal enkele honderden euro’s opgebracht.Vanessa aan nieuwe blades helpen kan via deze link.
https://www.gofundme.com/vanessalow

Vanessa Low is niet de enige para-sporter op weg naar de Paralympics die werd getroffen door diefstal. Ook de Nederlandse roeier Alexander van Holk werd getroffen door het dievengilde. Kortgeleden werd zijn handbike, waar de roeier veel trainingskilometers op maakt, gestolen.

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

Over auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jan Willem Buijs

1989 - Amsterdam – Halfzijdig verlamd, maar niet verlamd door het leven – Heb een grote passie voor sport, de paralympische in het bijzonder. Wil graag helpen de paralympische sport naar een hoger plan te tillen – Ambitieuze journalist- Hardloper

Laat een reactie achter

We houden je e-mail adres geheim. Verplichten velden zijn gemarkeerd als *