IMG_8150

Rolstoelbasketbalbondscoach Gertjan van der Linden heeft zijn selectie voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro nagenoeg rond. De Nederlandse Basketbalbond, NBB, presenteerde de voorlopig definitieve selectie vandaag, over één rugnummer dubt keuzeheer Van der Linden nog.

Ruggengraat van het keurkorps zijn bekende namen als Inge Huitzing, Cher Korver, Jitske Visser en Barbara van Bergen. Zij maakte allen reeds meerdere Paralympische Spelen mee en pakte vier jaar geleden in Londen de bronzen medaille. Voor 2016 telt alleen het paralympisch goud. Het goud in Rio, zou het eerste paralympisch goud in de geschiedenis van het Nederlands damesrolstoelbasketbal zijn. De Nederlandse heren, met Gertjan van der Linden als speler, pakte in Barcelona 1992 al eens het goud.

De volgende speelsters gaan voor succes in Rio: Ilse Arts, Inge Huitzing, Lucie Houwen, Jitske Visser,Roos Oosterbaan, Sanne Timmerman, Bo Kramer, Cher Korver, Barbara van Bergen, Carina de Rooij en Mariska Beijer.

Ilse Arts en Bo Kramer debuteren in Rio de Janeiro tussen alle ervaren dames als paralympiër. Bo Kramer werd gedurende deze paralympische cyclus ontdekt op de Paralympisch Talentdag van NOC*NSF.

De laatste plek in de Rio 2016 selectie zal worden ingenomen door Daphne van de Broek, Evelyn van Leeuwen of Fleur Pieterse. Wie van de drie speelsters mag aansluiten, wordt later bekend.

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

Over auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jan Willem Buijs

1989 - Amsterdam – Halfzijdig verlamd, maar niet verlamd door het leven – Heb een grote passie voor sport, de paralympische in het bijzonder. Wil graag helpen de paralympische sport naar een hoger plan te tillen – Ambitieuze journalist- Hardloper

Laat een reactie achter

We houden je e-mail adres geheim. Verplichten velden zijn gemarkeerd als *