IMG_6890

De Nederlandse rolstoelbasketbaldames zijn in volle vaart op weg naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro en zijn een kleine honderd dagen voor de Paralympics op trainingskamp in Kroatië. Waar de dames onder leiding van bondscoach Gertjan van der Linden naar paralympische topvorm werken.

Belangrijke stop onderweg naar Rio 2016 is de World Super Cup 2016 van 15 tot en met 17 juli in het Duitse Frankfurt am Main. Een jaarlijks drielandentoernooi om het rolstoelbasketbal op de kaart te zetten. De World Super Cup van dit jaar mag met recht World Super Cup genoemd worden. Naast de Orange Angels komen in de sporthal van de Carl von Weinberg Schule ook paralympisch kampioen Duitsland en de Verenigde Staten (vierde in Londen 2012) in actie. Een prachtige kans om te zien waar de oranje dames staan en een uitgelezen mogelijkheid om de Duitse ploeg weer eens te verslaan.

Duitsland, Nederland en Verenigde Staten spelen in Frankfurt twee wedstrijden tegen elkaar in een poulesysteem. De poulewinnaar mag de World Super Cup mee naar huis nemen. De Nederlandse dames waren in 2014 voor het laatst aanwezig op het toernooi in Frankfurt.

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

Over auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jan Willem Buijs

1989 - Amsterdam – Halfzijdig verlamd, maar niet verlamd door het leven – Heb een grote passie voor sport, de paralympische in het bijzonder. Wil graag helpen de paralympische sport naar een hoger plan te tillen – Ambitieuze journalist- Hardloper

Laat een reactie achter

We houden je e-mail adres geheim. Verplichten velden zijn gemarkeerd als *