IMG_2511

Het IPC EK Atletiek in het Italiaanse Grosseto is begonnen, de eerste wereldrecords zijn verbroken en alle wereldtoppers die het continent Europa verschijnen aan de start.Marie Amelie Le Fur, Jonnie Peacock, Maria Lyle, Vanessa Low, Margarita Goncharova en de grootste van allemaal Markus Rehm gaan de komende dagen voor de Europese titel. Grote afwezigen in Italië zijn de oranje shirts van het Nederlands team. Een gemiste kans?

Al vroeg dit seizoen trad de Atletiekunie naar buiten met een statement over de Nederlandse afwezigheid in Grosseto. ‘Het IPC EK voor paralympische sporters is een toernooi met een beperkt deelnemersveld, wat bovendien een disproportioneel hoge financiële bijdrage van de deelnemende bonden vraagt. De focus ligt in het paralympische seizoen op een optimale voorbereiding op de Paralympische Spelen met zijn enorme uitstraling, impact en het daarmee samenhangende belang voor de atleten.’

Het EK in Swansea, twee jaar geleden, bleek een mooi podium voor talenten om eens mee te doen aan een grote wedstrijd in een oranjetenue. Talenten als Ranki Oberoi en Nienke Timmer legde er een fundament voor deelname aan het WK in Doha afgelopen jaar. De Atletiekunie laat de belangrijkste talenten uit het talentprogramma van coach Heleen Moes niet in de koude staan en hebben een alternatief programma opgesteld.

Daarnaast is de keuze van de bond best te begrijpen. Het deelnemersveld in Swansea was op sommige nummers wel erg klein en dan is het zeker met de Paralympic Challenge op het EK in Amsterdam binnenkort in het achterhoofd een logische keuze om niet naar Grosseto af te reizen.

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

Over auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jan Willem Buijs

1989 - Amsterdam – Halfzijdig verlamd, maar niet verlamd door het leven – Heb een grote passie voor sport, de paralympische in het bijzonder. Wil graag helpen de paralympische sport naar een hoger plan te tillen – Ambitieuze journalist- Hardloper

Laat een reactie achter

We houden je e-mail adres geheim. Verplichten velden zijn gemarkeerd als *