IMG_8761

Het Nederlands Elftal en de Oranje Leeuwinnen vieren deze met tegenzin verplicht vakantie, maar dat kan niet gezegd worden van het Nederlands CP Voetbalteam. Het team is het enige grote Oranje op een toptoernooi deze zomer.

In een mini stadion tussen de bomen van Topsportcentrum Papendal in Arnhem werkt het Paralympisch Zevental van bondscoach Marcel Geestman voor volgepakte tribunes aan hun paralympische vorm. Oekraïne en de Verenigde Staten zijn de sparringpartners van het Nederlands team tijdens een drielandentoernooi deze week.

Het CP Team is de nationale selectie voor voetballers met Cerebrale Parese of Niet Aangeboren Hersenletstel en het trotse KNVB vlaggenschip in deze dorren voetbalzomer voor Nederland. EURO 2016 is zonder Nederlands Elftal in volle gang en de Oranje Leeuwinnen liepen hun ticket naar de Olympische Spelen in een duel met Zweden mis. Het paralympisch voetbalteam weet daarentegen weet zich sinds de vierde plaats op het WK in Engeland vorig jaar al geplaatst voor Rio 2016.

Het drielandentoernooi op Papendal is het slotstuk van de voorbereiding wat betreft toernooien en wedstrijden richting de Paralympische Spelen. Op de Paralympics treffen de Nederlanders Team USA sowieso in de groepsfase en de Oekraïners mogelijkerwijs later in het toernooi.

Vorig jaar schakelden Oranje de Verenigde Staten nog uit in de spannendste wedstrijd van het WK op het trainingscentrum van de Engelse FA. Ook op het drielandentoernooi was Nederland al sterk voor de Amerikanen. De ploeg van keuzeheer Geestman won met maarliefst 6-0. Glansrollen in de wedstrijd waren weggelegd voor erkend doelpuntenmaker Minne de Vos en nieuweling Thomas Kleinlugtebeld. De topscorer van DZC’68 is ingestroomd tijdens de Talentdagen en lijkt de ontdekte topspeler waar de trainersstaf naar op zoek was. Kleinlugtebeld staat sinds zijn entree in het nationale team vaak als doelpuntenmaker op het scorebord. Tegen de Amerikanen twee keer en ook in de met slechts 4-1 verloren wedstrijd tegen grootmacht Oekraïne wist hij het net te vinden.

Vrijdag en zaterdag spelen de Paralympiërs op Papendal andermaal tegen Oekraïne en de Verenigde Staten.

 

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

Over auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jan Willem Buijs

1989 - Amsterdam – Halfzijdig verlamd, maar niet verlamd door het leven – Heb een grote passie voor sport, de paralympische in het bijzonder. Wil graag helpen de paralympische sport naar een hoger plan te tillen – Ambitieuze journalist- Hardloper

Laat een reactie achter

We houden je e-mail adres geheim. Verplichten velden zijn gemarkeerd als *